Chigago Style Deep Dish -pannupizza

No johan on taas aikaa kulunut edellisestä päivityksestä. Useampi postaus on vielä draftina, mutta eipä niitä ole tullut viimeisteltyä tahi kuvitettua.. Nyt kuitenkin on syytä aktivoitua, sillä tämä resepti on saatava talteen ja suomeksi jotta ei joka kerta tarvitse konsultoida cup to dl -muuntajaa.

Luvassa on siis herkukas Chigago Style Deep Dish Pizza.
Pizza, joka on hyvä.
Pizza, joka on syvä.
Pizza, joka on väärin päin.
Kyllä. Väärin päin. Siis sisälmysten osalta; juusto alle ja soosi päälle. Loistokasta!




Ainehet:

Taikina:
3,5 dl vettä
1 pkt hiivaa (50 g)
1 tl sokeria
9,5 dl jauhoja (vehnää, osan voi korvata muilla asiaankuuluvilla asioilla)
1 tl suolaa
Öljyä

Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoretta basilikaa ja oreganoa
1/2 tl fenkolin siemeniä
mustapippuria
1 kuivattu (pienehkö) chili
800 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
(1 rkl punaviiniä)

Täyttehet:
2 pkt mozzarellaa
1 sipuli
2 herkkusientä
esim. Seitanmakkaraa, soijachorizoja, soijarouhekastiketta tjsp.
Parmesan-juustoa

Aloita tekemällä pohja. Lämmitä vesi, sekoita siihen hiiva ja sokeri ja etsi jauhot.
Sekoita jauhot ja suola takinaan. Kun kaikki jauhot ovat menneet, vaivaa taikinaa pöydällä vielä pari kolme minuuttia. Öljyä taikinakulho, nosta taikina takaisin kulhoon ja pyörittele siten että taikina on ylt'ympäriinsä öljyinen. Jätä kohoamaan rauhassa. (1-1,5 h)

Kun taikina kohoaa, on tomaattikastikkeen vuoro.
Kuumenna öljy, lisää joukkoon valkosipuli ja paista hetki. Älä anneta palaa. Lisää joukkoon yrtit ja mausteet, ja anna kuultua vielä pieni hetki. Lisää sitten murska, sokeri ja viini, ja anna kastikkeen kiehua pitkään.
Pitkään tarkoittaa siis n. 20-30 min, siten että kastike on selvästi 'paksuuntunut' - ylimääräinen vesi siis haihtunut. Lopuksi anna kastikkeen jäähtyä.

Aseta uuni lämpenemään 250 °C.
Kun taikina on kohonnut, on se levitettävä paisto-astioihin. Itse käytin satunnaisia ruoka-astioita; matalahkoja teräs-asioita sekä irtoreunavuokaa. En usko että taikina aivan riittää täyskokoiselle uunipellille, mutta ehkä kaulittuna. Silloin tosin paksupohjaisuutta menetetään..


Levitä taikinaa riittävästi reunoille; sen on määrä toimia 'kulhona' täytteelle ja kastikkeille. Siivuta pohjalle mozzarella tasaiseksi kerrokseksi, lisää herkkusienet, sipulit sekä muut täytteet. Kumoa tomaattikastike päälle tasaiseksi kerrokseksi ja lopuksi ripottele parmesaania päälle.

Sijoita pizza uuniin, pidä sitä siellä n. 30min; tai kunnes voidaan havaita pizza kypsäksi.
Leikataan ja nautitaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Pähkinäinen soijasuikalecurry

Vegaaninen pizza