Pestorisotto

On aika aloittaa vuoden bloggaukset! Viimevuosi oli hajanaista, mutta nyt yritän löytää linjaa tälle blogille ja se (linja) sisältää about kaiken! Paitsi latinankielisiä otsikoita sillä olen ylioppinut ja liika sivistyskielen käyttö olisi snobistelua (ja lainauksia on päivä päivältä vaikeampi löytää :( )
Jee!

Nyt se sisältää RUOKAA! Nom. Ja ruuan nimi on pestorisotto. Siinä on pestoa, ja risottoa, joten se ei voi olla pahaa, eihän?
Siskoni ehdotti päivän ruuaksi tätä. Googlasin. Löysin avokaado(hyi)pitoista pestorisottoa. Sekä pestorisottoa johon tulee mascarpone-juustoa (HUI!). Ei oikein napannut, joten keksin ite paremman:

Tarvitaan about:
  • 3dl Risottoriisiä
  • 5dl Kasvislientä
  • 2dl Siideriä(/Valkkaria)(Itse käytin ES[-siideriä])
  • 1 Sipuli
  • 1/2 tlk Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 Paprika
  • 1/2tlk Pestoa (käytin valmista, en osaa vielä tehdä oikeaa)
  • Parmesan-juustoa (käytin pastajuustojauhoa, ei ole varaa/myllyä oikeaan kimpaleeseen)
Akt(aurinkokuivattu tomaatti)-öljy pannulle, sekaan sipulit ja paloitellut akt:t. Kuullotus, jonka jälkeen mukaan myös risotto-riisi. Sitten päälle pari desiä siideriä, annetaan hiljalleen porista kunnes on imeytynyt. 
Ryhdytään lisäämään kasvislientä, vähän kerrallaan, ja aina annetaan imeytyä lähes kokonaan. Jatketaan, kunnes riisi on about kypsää. Ylikypsäksi ei saisi mennä, mutta toisaalta ei saa jäädä niin al denteksi ettei syöjä jaksa pureskella riisiä (alikypsä risotto on raskasta syötävää!) riittävästi. Loppuvaiheessa paprikat sekaan, että kerkeävät lämmetä ja hieman pehmetä, muttei kuitenkaan ylikypsyä.
Riisin ollessa valmista, heitetään sekaan puolikas purkki pestoa, sekä roimasti parmesaaninkorviketta. Sekoitetaan, annetaan tasaantua hetki kannen alla ja nautitaan mieluiten lautaselta. Lisä-parmesaanin kanssa.
Kenties Dr. Whota katsellessa.

-------
Sivari alko miltei viikko sitten, seuraavaksi vähän päivitystä siitä aiheesta! 

Kommentit

  1. Toi kuulostaa niin hyvältä! Täytyy kokeilla, sillä pesto on parasta, vaikken risoton ystävä varsinaisesti olekaan. Ja alkoholi kuuluu ruokaan, ei juomaksi, joten sekin osa reseptiä kuulostaa hyvältä. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvää siitä tuli! Ja risotto on hyvää<3 Alkoholi kuuluu kaikkialle! :*D

      Ja BTW; tuosta tulee aikalailla neljä annosta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry