Lasagne (soijarouheesta)

Paljon on tullut tehtyä ns. perusmättöä tai reseptiruokaa jota ei viitsi ihan tänne suoraan kopioida muiden blogeista. Nyt kuitenkin sunnuntain ja mahtiviikonlopun kunniaksi päätin väsätä lasagnen sillai fiilispohjalta. Mittayksiköt ovat sinnepäin, mutta jonkinlaisen idean tästä saanee.









Soijarouhekastike:
3dl soijarouhetta
3dl vettä
kasvisliemikuutio
perusmausteita; chili, paprika, cayennepippuri

800-900g tomaattimurskaa
iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
yrttimausteita: pizzamauste, oregano, timjami sun muuta, kaikkea mitä löytyy!
suolaa, pippuria

Valko/juustokastike: (jos tyksii paljon kannattaa tehdä enemmän kuin tämä, tää loppu vähän kesken..)
2,5dl Valio mustapekka -ruokakerma
1 dl maitoa (tai vaikka soijamaitoa kuten mulla nyt)
reilu rkl vehnäjauhoja

Muuten:
Pinaattilasagnelevyjä
Mozz+Emmental (tms) -juustoraastetta
parmesania

Valmistus:
Soijarouhekastike (joka toimisi yksin myös ihan bolognesena!):
Liotetaan soijarouhe kasvisliemeen. Pannulle öljyä sekä chili yms. mausteet, ja paistetaan soijarouhetta siinä. Lisätään pilkottu sipuli ja valkosipuli, kuullotetaan. Lisätään yrttimausteet sekä suolaa&pippuria maun mukaan, ja lopuksi vielä tomaattimurskat. Annetaan hautua rauhassa.

Valko/juustokastike:
Kerma+maito (TEFLON!)kattilaan. Kuumennetaan, ja jauhoa sekaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja pelastetaan pois kuumalta levyltä.

Kokoaminen:
Tässä on kaksi verisesti toisiaan vihaavaa (?) koulukuntaa. Niitä, jotka aloittavat lasagnelevyllä, ja niitä jotka aloittavat kastikkeella. En nyt ota kamtaa tähän kysymykseen, mutta muistutan voitelemaan vuoan.
Ala kasaamaan haluamassasi järjestyksessä. Laita vuorotellen bolognesekerros ja valko/juustokastike-kerroksia, aina levyt väleihin. Viimoiseks bolognesekerros ja päälle parmesania ja juustoraastetta.
Tunge koko komeus 175C uuniin, ja anna olla noin 50min, ehkä hieman yli. Puolenvälin jälkeen kannattaa folioida ettei kuivahda ja kärähdä pinta.
Ota pois uunista, anna vetytyä (jos tarve) ja popsi!

Jälkkäriksi tein vielä cookieita. Paras tähänmennessä löytämäni resepti on Valion suklaa-cookieohje. Todennäköisesti siksi, että siinä on lähinnä sokeria, voita ja suklaata. (PSt korvasin valkoisen sokerin ruokokidesokerilla ja tuli ihan huippua!)

Kommentit

  1. Hihii tein tänään lasagnea tolla ohjeella ja tuli superhyvää!! Laitoin pohjalle eka levyt ja ainakin pysyi hyvin kasassa, tosin en toistaiseks osaa ottaa kantaa tuohon suureen kiistakysymykseen, koska en ole lasagnea ennen tehnytkään(tuo olikin varmaan ensimmäinen lasagne meiän talossa päälle kymmeneen vuoteen!). Teenpä joskus uudestaan! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui! Pitännee joskus tehdä vertailu, että puolet lasagnesta kasaa toisinpäin ja toisen toisin päin :O

      Poista
  2. Haha, niin pitäis! Se tekis kyllä pahaa sille vertailussa häviävälle koulukunnalle. :D Syrjäyttävä kilpailu toisaalta päättyy ennemmin tai myöhemmin toisen (ruoka)lajin katoamiseen tai muuttumiseen. Eiku...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry