Pähkinäinen soijasuikalecurry

Ruuan kriteerinä oli jotakin riisin kanssa syötävää. Mutta mikä olisi edullista ja samalla kovin herkullista ruokaa? On syytä kaivaa jääkaappia, ja ostaa puuttuvat ainekset kaupasta. Tällä kertaa syntyi täyteläisen pähkinäistä ja varsin ravitsevaa kastiketta!

Ainekset:



2 dl kuivattuja soijasuikaleita
2 dl kuumaa vettä
½ kasvisliemikuutio
chiliä (maun mukaan)
2 tl punaista currytahnaa
2 rkl tahinia (maapähkinävoi toiminnee myös)
1 dl maapähkinöitä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 cm inkivääriä
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl tomaattipyrettä
2-3 kaffirlimetinlehtiä
1 paprika

Ohje:

Aloita keittämällä pari desiä vettä (vedenkeitin toimii), ja sekoita kasvisliemikuutioon ja chiliin, ja lopuksi lisää soijasuikaleet. Anna suikaleiden turvota siten että ne ovat melkein syömäkelpoisia, mutta kuitenkin hieman sitkeitä. Näin vältät ettei ne pehmene prosessissa aivan tunnottomiksi räteiksi.

Kuumenna pannulla öljyä ja kumoa soijasuikaleet mausteineen pannulle. Lisää joukkoon currytahna ja maapähkinävoi, ja paistele kunnes seos on jokseenkin tasaista. Lisää joukkoon pienittynä sipuli, valkosipuli, inkivääri ja maapähkinät. Kuullottele pannulla kunnes näyttää hyvältä, ja kumoa sitten kookosmaito, tomaattipyre ja kaffirlimetinlehdet, ja anna porista rauhakseltaan.
Lopuksi lisää paprika, jotta suutuntuma säilyy.

Tarjoa riisin kera, ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza