Ylisuklaakakku

Kuihtunut syksyinen tomaatti kuvastaa
päättynyttä ajanjaksoa
Kun sivarini tuossa taannoin (jokseenkin nelisen viikkoa sitten) koki päätöksensä, oli sitä juhlistettava. Mutta millä sitä juhlistaa, oli kysymys, jonka esitin itselleni. Joku toverini päivitti sivarinsa päättyessä mokkapaloista. Ei huono idea, ei, mokkapalat ovat hyviä; ja viime syönnistä oli aikaa. Toisaalta myös mutakakku on oikein herkullista, vaikkakin sitä on tullut syötyä ja tehtyä kuluneen vuodenkin aikana useammin kuin kerran. Mutta sitten mieleeni hiipi villi, vinkeä idea. Mitä jos yhdistän kaksi asiaa, ja teen jotain Sacher-kakkuakin parempaa? Mitä jos teenkin YLISUKLAAKAKUN? Ja näin syntyi jotain uskomattoman suklaista, käsittämättömän energiapitoista, erityisen epäterveellistä.

Tähän väliin lienee asiallista kertoa, että olen kovin perso suklaalle monissa eri muodoissa. Näinollen sivarinpäättymisherkku ilman suklaata olisi ollut vähän kuin huumepoliisin päällikkö ilman huumausainerikossyytettä. Jotain täysin absurdia.

Tämä kakku on oikeasti stydi. Siis niinkuin aikuisten oikeasti. Paljon suklaata, paljon rasvaa, paljon energiaa, vähän mitään terveellistä. Syö siis salaatinlehti ennen kakkuviipaleen nauttimista.




Ylisuklaakakku:

Mutakakut:
225g voita (voita. Ei mitään korvikkeita.)
4 1/4 dl sokeria (kannattaa miksata vaikka ruokokidesokeria, että tulee näennäisesti terveellistä.!)
5 munaa
5 1/4 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
225 g taloussuklaata

Mokkapalakuorute:
50 g voita
0,5 dl vahvaa kahvia
2 3/4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
Vadelmahilloa
Nonparelleja

Valmistus:
Väsää ensiksi mutakakut. Niitä tehdään siis kaksi.
Aloita pehmittämällä voi, jotta sen saa vatkattua helposti sokerin kanssa. Vatkaa voi ja sokeri, ja lisää munat sekaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja sekoita taikinan joukkoon. Sulata vielä taloussuklaa, ja kumoa sekin kulhoon muiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Jos satut omistamaan kaksi samankokoista irtopohjavuokaa, niin olet onnellinen. Jos et, paista taikina kahdessa osassa.
Eli laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja kumoa puolet taikinasta päälle.
Paista 200°C noin 15min tai hieman enmmän, jotta mutakakku on mutakakkumaisen kypsä (päältä ja reunoilta kiinteä mutta keskeltä pehmoinen. Kun kaakku on kypsä, nosta se uunista, ja anna käähtyä hetki. Avaa irtopohjavuoka, ja siirrä kypsä kakku jäähtymään. Kumoa loput taikinasta uuden leivinpaperin päälle, ja paista tätäkin reilu vartti. Jälkimmäistä mutakakkua ei kannata ottaa pois vuoastansa!

Nyt sinulla on kaksi mutakakkua. On syytä antaa niiden jäähtyä rauhassa.
Kun tuskallisen pitkän ajan jälkeen mutakakut ovat jäähtyneet, on aika tehdä mokkapalakuorute ja koota kaakku.
Mokkapalakuorute:
Sulata voi kattilassa, ja lisää kahvi. Kumoa kuivat aineet, ja sekoita (vispilä on kova) kunnes on aivan tasaista. Anna hetki jäähtyä, siten ettei kuorute kuitenkaan jämähdä.
Kokoa tällä aikaa kakku. Levitä vuoassa olevan mutakakun päälle reilulla kädellä vadelmahilloa, jotta mutakakku kostuu siitä ja vadelma maistuu. Kumoa ensimmäinen mutakakku hilloitetun kakun päälle, jolloin syntyy täytekakku.
Lopuksi kumoa mokkapalakuorute mutakakun päälle, ja toivo että se jämähtää kunnolla. Koristele nonparelleilla (niillä pienillä pyöreillä. Ei mitään pitkulaisia strösseleitä!).

Odota että kakku on jämähtänyt, ja nauti. Elä kuitenkaan liikaa, niin riittää pidemäksi aikaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry