Satanistiset vegemakkarat (seitanmakkara)

Makkara. Tuo oluen kyytipojaksi sopiva vihannes. (NOT)
Seitanmakkara. Tuo oluen kyytipojaksi sopiva satanistinen vihannes.
Eikun.

Kuitenkin seitan. Tuo keliaakikkojen kamalin vihulainen; gluteenijauhosta valmistuva mystinen vege-asia, joka koostumukseltaan muistuttaa epäilyttävästi liha(vien) ihmisten ruokaa. Se on monipuolista. Siitä voi tehdä pihvin, siitä voi tehdä makkaran.
Ja se on halpaa.

Tällä kertaa seitanista siis muodostuu oikeasti satanistinen lihankorvike; ainakin mikäli chilin määrää tuijottaa. Tätä olisi tarkoitus laittaa niin ruokaan kuin leivällekin.

Asiaan; ohjeesta muodostuu jotakuinkin 5 eripituista ja paksuista makkaraketta. Korvaa siis makkarapaketin.




Tarvitaan:
Kuivat aineet:
4 dl gluteenijauhoa
2 dl oluthiivahiutaleita
1 dl gram-jauhoja (kikhernejauhoja)
2 tl paprikajauhetta (normi- tai savupaprika, tai molempi)
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
ripaus kuivayrttejä, vaikka pizzamausteseos

Kosteat aineet:
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl nestesavua
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
4 suuhun sopivaa chiliä, itse tässä Aji Cristalia.
2 dl vettä

Näin makkaramestaroidut:
Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja märät ainekset keskenään. Yhdistä, ja vaivaa tasaiseksi massaksi, jotta maut ja mausteet leviävät kaikkialle. Lopputulos ei saisi olla jauhoisen kuiva, mutta kimpaleen tulisi olla kuitenkin kiinteä.
Jaa kimpale viiteen osaan, muotoile jokainen pötköksi ja kääri yksitellen folioon. Esimerkiksi 15-20cm leveä kaistale foliorullasta toimi hyvin käärinasiana. Pyri käärimään folio mahdollisimman tiukasti makkarakkeen ympärille jotta saavutetaan oikeanoloinen koostumus.
Tunkaise nuo viisi syntynyttä pötköä uuniin noin 75 minuutiksi noin 170°C:n lämpöön.
Nauti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry