Pinaatti-deitti-pasta

Nimestä huolimatta en kannusta ketään lisäämään deittiänsä pastaan, sillä kannibalismi on länsimaisen moraalikäsityksen mukaisesti väärin ( :(? ). Käytä sijasta taateleita.

Taatelit elikkäs deitit ovat herkkua. Sekä suklaakuorutteisina (joita saa punnitse&säästä:stä), munakokkelissa (egyptiläinen/lähi-itäläinen ruoka) ja vaikka itsekseenkin. Aika vähän niitä kuitenkaan tulee käytettyä ns. pääruokiin, sillä eteenkin kuivattujen taateleiden (joita siis löytyy leivontahyllystä) makeus sopii monia perinteisiä keittiöarvoja vastaan makea-suolainen asettelu.

Mutta koska voi, on syytä edes välillä jotain poikkeavaa!


Olen tässä muuten huomannut, että käytän sipulia melkein kaikkeen ruokaan. Onko se tervettä? :O

Pinaatti-taateli-pasta (Pinaatti-deitti-pasta)


Ainekset:
1/2 pkt/pss (n. 100g) kuivattuja taateleita (tuoreet toimivat myös varmasti!)
1 pss pakastepinaattia
1,5dl maapähkinöitä
1 sipuli
2dl kermakorviketta (soija- tai kaura, myös kookos voisi toimia!)

2-3hengen annos pastaa

Näin se syntyy:
Laita pasta kiehumaan.
Paahda maapähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes saavat vähän väriä pintaan. Lyö sitten sekaan öljyä ja sipulit, ja kuullota hetki. Lisää sitten kermankorvike ja pinaatti, ja sekoittele kunnes pinaatti on sulanut ja lämmennyt. Lisää sitten pieneksi pilkotut taatelit kastikkeeseen, ja sekoittele tasaiseksi. Mausta tarvittaessa suolalla sekä asiaankuuluvilla maustehilla.

Kun pasta on al dente, lisää kastike sekaan, ja kuumenna vielä nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Tarjoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry