Cashew-tahna

Kuvassa katsojaa hämmentää seitanmakkara.
Kun nyt juustot & kumppanit ovat pannassa lokakuun ajan, on täytynyt soveltaa mielikuvitusta leivänpäällisten suhteen.
Tuoreet vihannekset ovat kyllä hyviä leivän päällä, mutta harvoin niitä tulee ostettua kaappi niin täyteen että saisi vaihteluakin aikaiseksi.

Leivän yläpinnalle onkin ilmeisen hyvä laittaa kaikenlaisia tahnoja. Hummusta, Tartexia sekä muita kaikenkarvaisia seoksia, jotka ovat erittäin maukkaita, ja paljon pelkkää margariinia ravitsevampia.

Tässä seuraa pestomaisen cashew-pohjaisen tahnan resepti:





Cashew-akt-basilikatahna

Kourallinen cashew-pähkinöitä
Kourallinen tuoretta basilikaa
Valkosipulia
4-5 aurinkokuivattua tomaattia (akt) öljyssä + hieman niiden öljyä
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

Pähkinät, basilika, valkosipuli ja akt:t kannattaa pieniä ensiksi melko pieniksi. Sitten kaikki ainekset kulhoon, ja sauvasekoittimella tahna tasaiseksi. Toiminnee myös blenderillä.

Tahna on pitkälti tuunattavissa, itse ajattelin kokeilla seuraavaksi kalliiden casheweiden korvaamista osittain vaikka auringonkukansiemenillä. Oman maun mukaan vaan asioita sekaisin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry