Cashew-tahna
Kuvassa katsojaa hämmentää seitanmakkara. |
Tuoreet vihannekset ovat kyllä hyviä leivän päällä, mutta harvoin niitä tulee ostettua kaappi niin täyteen että saisi vaihteluakin aikaiseksi.
Leivän yläpinnalle onkin ilmeisen hyvä laittaa kaikenlaisia tahnoja. Hummusta, Tartexia sekä muita kaikenkarvaisia seoksia, jotka ovat erittäin maukkaita, ja paljon pelkkää margariinia ravitsevampia.
Tässä seuraa pestomaisen cashew-pohjaisen tahnan resepti:
Cashew-akt-basilikatahna
Kourallinen cashew-pähkinöitä
Kourallinen tuoretta basilikaa
Valkosipulia
4-5 aurinkokuivattua tomaattia (akt) öljyssä + hieman niiden öljyä
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Pähkinät, basilika, valkosipuli ja akt:t kannattaa pieniä ensiksi melko pieniksi. Sitten kaikki ainekset kulhoon, ja sauvasekoittimella tahna tasaiseksi. Toiminnee myös blenderillä.
Tahna on pitkälti tuunattavissa, itse ajattelin kokeilla seuraavaksi kalliiden casheweiden korvaamista osittain vaikka auringonkukansiemenillä. Oman maun mukaan vaan asioita sekaisin!
Kommentit
Lähetä kommentti