Uunijuurekset

Elokuu - satokuu - aika, jolloin sato alkaa kypsyä. Tällä kerrostaloasujalla ei ainakaan ole omaa kasvimaata (ja kasvihuoneterrarionikin on vähän vaiheessa; ensi vuonna sitten!), mutta onneksi (perhe)suhteista hyötyy monella tapaa.
 Elokuun ruuaksi mikä olisikaan kovempi sana kuin uunijuurekset! Simppeli ruoka lähikasvimaan turvallisista raaka-aineista. Uunissa kypsyttäminen vaatii aikansa; mutta valmistelu on aikas helppoa!






Uunijuurekset:

3 punajuurta
3 perunaa
3 porkkanaa
3 sipulia

öljyä
hunajaa
suolaa
pippuria
kuivayrttejä (timjami, rosmariini..)

Lohko kasvikset jonkinmoisiksi lohkoiksi, hiero niihin öljyä, hunajaa sekä muita mausteita. Tunge 200-asteiseen uuniin ja pidä niitä siellä niin kauan kunnes kaikki on muuttunut pehmeiksi. Mikäli ruoka alkaa kuivaa ennen kypsymistä peittele foliolla ja/tai laske lämpötilaa. Popsi.

(Kuvassa keskellä oleva valkoinen on mozzarellaa, ilman sitä vegaanista).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry