Pastasalaatti


Tämänkaltainen pastasalaatti oli olennainen osa kiintyessäni nuuksiolaisen toverini rantasaunaan ja elämäntapaan. Tarkka ekan kerran sisällysluettelo on taas minulta hukassa, mutta pastasalaatti onkin kuin pappilan hätävara - kaikki mitä talosta löytyy sekaisin!










Ainekoiset:

n. 250g pastaa (penne, kierre tms)
1 pkt fetaa
1/2-1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pkt minitomaatteja
tuoretta basilikaa
3 rkl punaista pestoa
pippuria
parmesaania (mielummin palasta mutta jauhekin käy)

 Keitetään pasta, valutetaan pasta ja jäähdytetään pasta. Kumotaan kulhoon, ja lisätään ainekset. Feta suunnilleen kuutioina, aurinkokuivattu tomaatti paloiteltuna pieneksi, minitomaatit puolikkaina, basilika revittynä. Lisätään myös aurikokuivattujen tomaattien öljyä mielihalun mukaan (paljon!)
 Jätetään tekeytymään muutamaksi ajaksi. Nautitaan tuoreen leivän (esim. patonki, kuvassa itsetehtyä turkkilaista leipää) kanssa.

Pastasalaattia kannattaa tehdä suuri kulhollinen kerralla. Se syödään kylmänä, joten se on loistava eväs töihin tai piknikille. Helppo sulloa pakasterasiaan ja silleen. Ja se säilyy kylmässä useamman päivän, joten kunnon kulhollisesta syö koko viikon (testattu!).

Jiihaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry