Sinihomesoijarouhekastike - tribute to momma

Kun olimme pienoisia ja ns. kaikkiruokaisia, äiteemme teki meille hyvää jauhellihakastiketta pastan kaveriksi. Aikoihin en ole sitä saanut/syönyt, mutta nyt, ollessamme vanhempien luona, siskoni pyysi että tekisin jotain sen kaltaista.
Tarkkaa reseptiä ei minulla ollut, joten ajattelin tehdä sellaisen revisited/tribuuttiversion tuosta äidin herkusta. Sinihomejuusto oli ensimmäinen ja tärkein asia joka siitä muistui mieleen, ja sen ympärille rakennankin tämän soosin. Tomaattia äidin versiossa ei ollut kovinkaan paljoa, mutta ome elämäni pyörii tomaatin ympärillä, joten omaan versioon oli luontevaa laittaa sitä.

[Kuvaa en tajunnut ottaa]



Sinihomesoijarouhekastike

1 kasvisliemikuutio
2dl soijarouhetta
~4dl vettä
pippuria, chiliä

1tlk tomaattimurskaa (esim yrtti- tai valkosipulimaustettua)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2dl kermaa
1/2 Aura-kolmiosta
oreganoa, basilikaa

Kasvisliemi, mausteita ja soijarouhe kuumaan veteen, annetaan liota ja veden imeytyä. Lisätään paistinpannulle sipulit ja soijarouhe, jonka jälkeen kuullotetaan sipulit ja paistetaan soijarouhetta. Lisätään pannulle tomaattimurska sekä yrttejä, ja annetaan porista hetken aikaa. Lisätään vielä kerma ja aura-juusto muruina, ja annetaan hiljalleen porista tasaisesti sekoitellen kunnes juusto on sulanut.

Tarjotaan spaghettin ja parmesaaniraasteen kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry