Tofuwokki

Nyt seuraa radikaali lisäys blogiin (jo toinen sellainen!)
Nääs kuva. OOOP. Itse tykkään reseptejä etsiessä suosia kuvallisia. Vaikka kuva ei sinäänsä tuo mitään lisäarvoa itse ruokaan niin jotenkin ne ovat miellyttävämpiä. Näinollen ajattelen itseäni ja muita kaltaisiani ja alan kuvittamaan pikkuhiljaa blogia.
En kuitenkaan ajatellut kuvata jokaista vaihetta (ellei resepti sitä erikseen vaadi), sillä valmistusohjeet ovat täälä muutenkin aika suurpiirteisiä..

Nyt kuitenkin wokin pariin.


Tofumarinadi:
1 pkt tofua
seesamöljyä + oliiviöljyä
soijakastiketta
paprikajauhetta
inkivääriä
valkosipulia
ruokokidesokeria

Lisäksi:
1 pkt nuudeleita
herkkusieniä
½ pss wokvihanneksia (maun mukaan)
chili-valkosipuli -wokmaustekastiketta
cashew-pähkinöitä.

Käsitellään tofu. Kuutioidaan se, sekoitetaan muut marinadiainekset keskenään ja levitetään tofun ylle. Tällä kertaa itse jopa marinoin tofua sen vaaditun yön yli!

Kuumennetaan kuiva pannu, ja laitetaan siihen cashew-pähkinät. Paahdetaan siten että hieman saavat väriä pintaan. Otetaan turvaan erikseen.
Sitten paistetaan tofua ja viipaloituja herkkusieniä, jotta tofu saa väriä pintaan ja sienet kypsyvät. Kun tofu ja sienet ovat kypsiä, otetaan sekin pois pannulta.
Seuraavaksi pakastevihannekset pannuun, ja paistetaan kunnes niistä vapautunut vesi on liki kadonnut. Sitten palautetaan tofu pannuun, ja lisätään tofu-sieni -seos. Kaadetaan wokmaustekastikepussi, ja annetaan porista. Jos kaipaa vielä jotain makua, niin nyt sen voi lisätä.
Nyt on myös hyvä hetki keittää nuudelit, sillä ne eivät tosiaankaan vaadi kauaa keittoaikaa.
Kun nuudelit ovat kypsiä (ei saa ylikypsyttää!), niin kaadetaan nuudelit siivilään, ja paistinpannun sisältö nuudelikattilaan, ja sitten nuudelit paistinpannulle. Hieman soijakastiketta ja ytyä maustekastiketta sekaan, ja paistetaan hetki. Kaadetaan muut aineet sekaan, sekoitetaan, ja tarjotaan.

Helppo ja nopea ruoka (jos tofumarinointia ei lasketa), eteenkin kun käyttää pakastevihanneksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry