Intialaisehko tofucurry

Jonkunlainen tofucurry on aika perusmättöä, jota teen aina hieman varioiden, riippuen siitä että mitä tekee mieli. Tässä kuitenkin eräs variaatioista!

1 pkt tofua
inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
~3 rkl currytahnaa (punaista)
2 rkl ruokosokeria
1 tlk kookosmaitoa
1 pkt tomaattimurskaa
2 tuoretta tomaattia

Kuutioidaan tofu. Tofulle tekee hyvää marinoida sitä jonkinlaisissa mausteissa jonkin aikaa. Mausteita, jotain nestettä (öljyä, jughurttia, soijaa, cokista..), tofukuutiot pyöritellään siinä ja laitetaan jääkaappiin. Mutta ei ole pakko, eteenkin savu- ja yrttitofu on näppärä käyttää suoraan paketistakin.
Kuutioitu (ja marinoitu) tofu isketään öljyiseen pannuun, seuraksi pienitty valkosipuli ja inkivääri. Paistetaan hetki, lisätään currytahna ja sipuli ja paistetaan lisää.
Lisätään kookosmaito ja tomaattimurska, ja annetaan porista riittävän pitkään. Kun m(i)aut ovat asettuneet ja soosi lämmennyt niin lisätään vielä kuutioidut tomaatit. Annetaan niidenkin lämmetä, ja voilá, taas valmista ruokaa!

Tarjoillaan riisin ja hyvän seuran kera.
Nom.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry