Pääsiäisfalafel

Pääsiäisen ruokaputki jatkuu. Lauantaina teimme pesto-aurikokuivattu-tomaatti -risottoa (joka löytyy aiempaa blogista). TÄNÄÄN taas oli aika luoda falafelejä. Jotka onnistuivat edellistä kertaa paremmin! Jee!

Falafelit

Taikina:
2 pkt Pirkka-kikherneitä (suolavedessä)
2 rkl Tahinia
1 sipuli
2  valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl persiljaa
1 dl minttua
3 rkl korppujauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja
cayannepippuria
korianteria
1/2 tl ruokasoodaa
suolaa
sahramia hieman

Kieritykseen:
seesaminsiemeniä

Kaikki taikinan aineet sekaisin kulhoon. Soosataan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Annetaan olla jonkin aikaa.
Pannulla kuumennetaan öljyä. Taikinasta leivotaan pallosia jotka kieritellään seesaminsiemenissä ja isketään pannulle. Paistetaan pitkään kunnes ovat kypsiä (arvaa!). Toimii myös notta jos laittaa uuniin ruskistumisen jälkeen niin kypsyvät loppuun. Taikinasta tulee sen verta monta falafelia etteivät kerralla pannulle mahdu.

Toimii. Onmnomnom.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Vegaaninen pizza

Pähkinäinen soijasuikalecurry