Kuskus-täytteiset tomaatit

Ruoka on vihreämpää rajan toisella puolen. Suuremmilla kieliryhmillä on enemmän (yli nolla) vegeruokaan omistautuneita lehtimuotoisia paperijulkaisuja, kun taas täällä suomessa saamme kärvistellä yleisruokalehtien kanssa joissa pannukakkuihinkin tungetaan lihaa että reseptien hyödyntäminen olisi mahdollisimman työlästä.

Tällä kertaa äiti toi Saksan suunnalta mukanaan "Vegetarischer Genuss" -lehden joka kyllä hyvine kuvineen toi veden kielelle! Kieli on saksa, joten ihan kivuttomasti ei reseptien tulkkaaminen onnistu. Parhaat kuvat omaavat reseptit pyritään kuitenkin testaamaan ja samalla tykittämään tänne niin ei tarvitse tulkkia seuraavalla kerralla!

Näistä ne syntyy:

8 varsin isoa tomaattia (esim terttutomaatteja)

3dl kasvislientä (vesi + vajaa 1 kuutio)
2,5dl kuskusta
1 rkl oliiviöljyä

1 pieni sipuli varsineen
2 kynttä valkosipulia

125g mozzarellaraastetta
kourallinen persiljaa
hyppysellinen timjamia

n. 8tl Parmesaaniraastetta


Ja näin ne syntyy:

Aluksi keitä kasvisliemi, lisää joukkoon kuskus ja öljy ja jätä hautumaan.

Silppua sipuli (varsineen) ja valkosipuli ja pyöräytä öljyssä että maut aukenevat ja kaada kuskusin sekaan.

Leikkaa tomaateista kansi pois (säästä!) ja koverra sisus lusikalla kuskusin joukkoon (ota kovat osat pois). Sekoita myös juustoraaste, persilja sekä timjami kuskusiin.

Täytä ontot tomaatit kuskus-seoksella, sivele ne ulkopuolelta oliiviöljyllä, ripottele päälle parmesaaniraaste, aseta kannet tomaattien päälle ja lopuksi laita 180°C uuniin n. 25 minuutiksi.

Täytettä jää ylenmäärin yli, joten kannattaa tehdä joko pienempi annos tai syödä sitten lisukkeena tomaattien kanssa tai myöhemmin! Resepti on helposti myös veganisoitavissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pinaatti-deitti-pasta

Pähkinäinen soijasuikalecurry

Vegaaninen pizza