Kuskus-täytteiset tomaatit

Tällä kertaa äiti toi Saksan suunnalta mukanaan "Vegetarischer Genuss" -lehden joka kyllä hyvine kuvineen toi veden kielelle! Kieli on saksa, joten ihan kivuttomasti ei reseptien tulkkaaminen onnistu. Parhaat kuvat omaavat reseptit pyritään kuitenkin testaamaan ja samalla tykittämään tänne niin ei tarvitse tulkkia seuraavalla kerralla!
Näistä ne syntyy:
8 varsin isoa tomaattia (esim terttutomaatteja)

2,5dl kuskusta
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli varsineen
2 kynttä valkosipulia
125g mozzarellaraastetta
kourallinen persiljaa
hyppysellinen timjamia
n. 8tl Parmesaaniraastetta
Ja näin ne syntyy:
Aluksi keitä kasvisliemi, lisää joukkoon kuskus ja öljy ja jätä hautumaan.

Leikkaa tomaateista kansi pois (säästä!) ja koverra sisus lusikalla kuskusin joukkoon (ota kovat osat pois). Sekoita myös juustoraaste, persilja sekä timjami kuskusiin.
Täytä ontot tomaatit kuskus-seoksella, sivele ne ulkopuolelta oliiviöljyllä, ripottele päälle parmesaaniraaste, aseta kannet tomaattien päälle ja lopuksi laita 180°C uuniin n. 25 minuutiksi.
Täytettä jää ylenmäärin yli, joten kannattaa tehdä joko pienempi annos tai syödä sitten lisukkeena tomaattien kanssa tai myöhemmin! Resepti on helposti myös veganisoitavissa!
Kommentit
Lähetä kommentti